Støttestrømper

Støtte & Kompressionsstrømper

Klasse 1:

Støttestrømper i klasse 1 anbefales i forbindelse med:
– Lettere hævet ben
– Læg kramper
– Flyrejse eller længere køreture
– Stillesiddende eller stående arbejde
– Forebyggelse af blodpropper
– Graviditet

I dag er det blevet væsentligt mere almindeligt at bruge støttestrømper. Man ser dagligt at mange løbere, helt ned i de unge år, bruger støttestrømper. Dette skyldes at det er videnskabeligt bevist, at selv ved løb bliver blodgennemstrømningen bedre, og dermed præstationen bedre. Når rigtig mange løbere bruger støttestrømper skyldes det også at restitutionen (genopbygningen) af musklerne er bedre. Restitutionen bliver med støttestrømper tidsmæssigt afkortet.

Klasse 2:

Kompressionsstrømper i klasse 2 ordineres af egen praktiserende læge eller speciallæge, ofte i forbindelse med behandling af:
– Lettere hævet ben
– Hævet ben
– Kramper i ben og fod
– Smerter og/eller uro i benene
– Åreknuder
– Årebetændelse
– Blodpropper
– Skinnebenssår (venøse)

Ved svære varige lidelser kan lægen også ordinere kompressionsstrømper hvor kommunen yder tilskud efter service loven §112: ”Kompressionsstrømper er ifølge Socialministeriet et særligt personligt hjælpemiddel. Efter bevillingen fra kommunen, vil en faguddannet fra Jægerfod Fodterapi tage de korrekte mål og beregne nøjagtigt hvilke kompressionsstrømper den pågældende skal anvende. Kompressionsstrømper hjælper og understøtter venesystemets tryk og vil dermed hjælpe til at bedre blodcirkulationen.

Forhandling af støtte- og kompressionsstrømper

Jægerfod Fodterapi er forhandler af SOLIDEA, som er en af verdens største producenter af kompressions- og støttestrømpe.

SOLIDEA programmet er kendt for produkter med højeste klinisk funktionelle, tekniske og smagsmæssige kvalitet på verdensmarkedet, og er certificeret af alle betydningsfulde myndigheder. Det er muligt ved hjemmebehandling i Lyngby Virum Holte Nærum Birkerød og Vedbæk at få taget mål til strømper

Yderligere information på www.solidea.com eller kontakt Jægerfod fodterapi .